Avsnitt 64: Om internationalism och medmänsklighet. Samtal med Hans Oldhage

I vår tid har vi många utmaningar med krig, ett växande antal människor på flykt och en återgång till nationalistiska strömningar i många länder. Men samtidigt växer det fram ett globalt samhälle och en internationalism som är starkare än någonsin tidigare. I detta avsnitt träffar Kosmologipodden Hans Oldhage. Vi reflekterar fritt kring dessa frågor och vad Martinus skriver om framtidens samhälle i sina analyser. Vi söker efter tecken på internationalism i tiden och vi funderar också kring hur vi kan lära oss att känna igen tecken på internationalism och nationalism inom oss själva.

Enligt Martinus kommer utvecklingen i framtiden att leda fram emot en allt starkare internationalism, som också ger oss ett humant världssamfund med fred och välstånd och ett rättvist ekonomiskt system för alla människor. Djupast sett handlar det, enligt Martinus analyser, om en uppgörelse mellan den uråldriga enpoliga självbevarelsedriften, där makt och styrka utgör grundvalen för det dagliga livet, och den alltmer framväxande motsatta polens inflytande, som domineras av humanitet och medkänsla.

Litteratur som nämns i samtalet är bland annat Martinus böcker Den andliga vetenskapens nödvändighet och Kulturens skapelse, som är utgivna av Världsbild förlag.

Språk: svenska.

Avsnittet spelades in i juli 2018 i Stockholm med Lars Palerius och Pernilla Rosell.

Musik komponerad och framförd av Lars Palerius.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial