Avsnitt 77: Moral och mänsklig utveckling – samtal med Ulf Sandström

Kosmologipoddens redaktörer Micael Söderberg och Lars Palerius samtalar med Ulf Sandström om moralens betydelse för den mänskliga utvecklingen. Samtalet berör vad moral är för något och vad som påverkar moralens utveckling ur ett historiskt perspektiv. I Martinus världsbild är moral en central aspekt som vägleder människan från en epok till en annan. Martinus skriver i Livets Bog, del 2, st. 444 att ”moral’ är alltså en begynnande vägledning i att behärska tankeklimaten, på samma sätt som ’vetenskapen’ är en begynnande vägledning i att behärska de fysiska ’klimaten'”. Moral har en tydlig koppling till samvetets framväxt i det mänskliga medvetandet.

Språk: svenska.

Avsnittet spelades in den 10 februari 2019 på Hälsans Hus i Stockholm med Micael Söderberg, Lars Palerius och Ulf Sandström.

Musik komponerad och framförd av Lars Palerius.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial