Avsnitt 79: Den andliga vetenskapens nödvändighet – samtal med Olav Johansson

Martinus menar att den nuvarande materialistiska vetenskapen måste kompletteras med en andlig vetenskap för att mänsklighetens framtidslycka ska kunna skapas. Samtalet belyser skillnader mellan materialistisk och andlig vetenskap och hur samhället utvecklas från nationalism till internationalism. En bestående fred kan endast skapas när diktatoriska tendenser har utlevts och mänskligheten har genomgått den mörka karma som är resultatet av okunskap och en djurisk medvetandestruktur. Samtalet berör också samtidens populism och de förhoppningar som knyts till ”en stark man” i vissa politiska strömningar. Internationalism kan bara bli möjligt när de kapitalistiska strukturerna har brutit samman. Mänskligheten och vetenskapen måste förstå medvetandets natur och den andliga dimensionen av tillvaron. Den andliga vetenskapen spelar en avgörande roll som grund för en verklig moral i samhället. Men en förändring måste baseras på evolution och inte på revolution.

Språk: svenska.

Avsnittet spelades in i mars 2019 på Hälsans Hus, med Micael Söderberg och Lars Palerius.

Musik komponerad och framförd av Lars Palerius.

En reaktion till “Avsnitt 79: Den andliga vetenskapens nödvändighet – samtal med Olav Johansson

  • maj 21, 2019 kl. 4:51 f m
    Permalink

    En språklig kommentar: Martinus använder ordet åndsvidenskab som vi översätter till svenska med andlig vetenskap. Det danska ”åndelig videnskab” används inte i Livets Bog, utanför ett tiotal gånger. Nu till kuriositeten: tippar man in ”åndsvidenskab” i Googles översättningsapp och begär översättning till svenska blir resultatet ”antroposofi”.

    Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial