Avsnitt 86: Karma och dess betydelse för våra liv. Samtal med Karin Jansson

Karma är ett centralt begrepp i Martinus världsbild, men vad innebär karma och vilken betydelse har den för våra liv? I detta avsnitt samtalar Karin Jansson med poddredaktörerna Lars Palerius och Pernilla Rosell om begreppet karma och hur vi själva förhåller oss till karma i vardagen.

Begreppet karma, som inom buddhism och hinduism ursprungligen betyder handling eller gärning, är kanske mer känt i dag än t.ex. kristendomens traditionella begrepp som syndafall och sakrament. I vardagsspråket kan man då och då höra folk som talar om ”good karma” eller ”bad karma”. Men hur ser vi på karma egentligen? Upplever vi det som ett slags straff, eller kan vi se det som en positiv feedback som vi kan använda oss av för att skapa ett ljusare öde? Är vi tacksamma över en bekymmersfri ”vanlig dag” eller borde vi försöka tänka mer på den positiva och glädjande karman som vi upplever? Vi reflekterar över hur vi aktivt kan använda oss av Martinus analyser om karma på olika nivåer, till exempel för att motverka känslor av martyrskap och offertänkande.

Vi talar även om vilken roll karma spelar på nationsnivå, enligt Martinus beskrivning, och hur den övergripande utvecklingen i världen är på väg mot större samarbete och internationalism.

Samtalet spelades in i Martinus Center Klint, Danmark, 3 augusti 2019.

Medverkande: Karin Jansson, Lars Palerius, Pernilla Rosell.

Språk: svenska.

Musiken är framförd och komponerad av Lars Palerius.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial