Avsnitt 93: Corona-krisen och dess följder. Samtal med Olav Johansson

I Corona-krisens tider kan Kosmologipodden inte resa runt och intervjua människor som vi brukar, men vi ville ändå gärna ge en ögonblicksbild av hur vi kan förstå världssituationen just nu från ett kosmologiskt perspektiv. Vi har därför spelat in ett samtal med Olav Johansson i hans hem i Botkyrka, där vi reflekterar tillsammans över de senaste veckornas händelser i Sverige och i världen, och vad som kan vänta oss framöver.

Olav berättar om vad Martinus har skrivit och sagt om mänsklighetens kriser både politiskt och ekonomiskt, och vilka lärdomar som kommer att dras av detta, inte minst när det gäller hur vi behandlar våra djur och hur det ekonomiska systemet påverkas. Vi talar vidare om det framtida världssamfundet som enligt Martinus kommer att vila på ett helt nytt ekonomiskt system, som garanterar en rättvis och fredlig tillvaro för alla människor.

Avsnittet spelas in med en sämre teknisk utrustning än våra vanliga avsnitt, vilket tyvärr påverkar ljudkvaliteten, men vi hoppas att ni har överseende med detta på grund av de rådande omständigheterna.

Olav Johanssons artiklar finns samlade i hans bok Kosmisk resenär (2019) som kan köpas på Världsbild förlag, och även på hans blogg med samma namn: http://www.kosmiskresenar.se/

Detta avsnitt spelades in 13 april 2020 på internet i Botkyrka och Hässelby i Stockholm.

Språk: svenska.

Medverkande: Olav Johansson och Pernilla Rosell.

Musik komponerad och framförd av Lars Palerius.

 

 

En reaktion till “Avsnitt 93: Corona-krisen och dess följder. Samtal med Olav Johansson

  • april 16, 2020 kl. 3:17 f m
    Permalink

    Den ”djuriska” /”nationalistiska” tendens, som märks vid sidan av pur önskan att hjälpa andra i nöd, behöver inte nödvändigtvis vara så ”djurisk” för att härvid bara ”söka sitt”, utan den kan ju också vara uttryck för en önskan att upprätthålla en balans, så att man inte hjälper andra på ett sätt som samtidigt föröder ens eget samhälle och därmed också ens förmåga att hjälpa. Varvid man mitt upp i alltihopa, vill hålla en vettig balans… ;o)

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial