Avsnitt 98. Martinus världsbild 100 år – samtal med Solveig Langkilde

I år firar vi Martinus världsbild 100 år. Det var år 1921 som Martinus genomgick sin kosmiska invigning, som satte honom i stånd till att skriva ner sitt verk och därmed förmedla sin andliga världsbild.

I detta avnitt samtalar Kosmologipodden med Solveig Langkilde, som har varit engagerad som undervisare och frivillig på Martinus Center Klint i snart 50 år. Solveig berättar bland annat om sina personliga möten med Martinus och om utvecklingen av undervisningen i Klint. Solveig berättar också om den vördnad hon känner inför Martinus andliga vetenskap, om den unika beskrivning han ger av jaget och om detta att vara ett med Gudomen.

Vi samtalar också om att man kan se Martinus andliga världsbild som ett allomfattande fredsarbete, där var och en av oss måste börja med det inre fredsarbetet innan vi kan ta itu med det yttre, samt om mycket annat.

Detta poddavsnitt spelades in i Martinus Center Klint, Danmark, 14 juli 2021.

Språk: Svenska

Medverkande: Solveig Langkilde, Lars Palerius, Pernilla Rosell.

Musiken är komponerad och framförd av Lars Palerius.

Martinus Institut och Stiftelsen Martinus Kosmologi i Stockholm uppmärksammar 100-årsjubiléet genom flera gratis online-evenemang som fokuserar på historiska aspekter av av Martinus liv och betydelsen av hans världsbild, både historiskt och framöver. Du hittar länkar till dessa evenemang på YouTube och Martinus Instituts Crowdcast-kanal:

Martinus världsbild 100 år – tretimmarsjubileum med Anne Pullar, Per Ragnar, Olav Johansson, Solveig Langkilde och Sören Grind, samt musik och bildspel.

Martinus världsbild 100 år (föredrag av Willy Kuijper, tolkat till svenska av Anne Pullar)

Samtal om Martinus liv och verk (på danska) med Inger Sørensen och Willy Kuijper:

Del 1

Del 2

Del 3

Här hittar ni mer information om jubileumskonferensen i Martinus Center Klint den 7 augusti, med Öppet Hus den 6-8 augusti:

https://www.martinus.dk/da-dk/aktivitet/aabenthusogkonference/?occurrence=2021-08-06

På Martinus Instituts webbplats kan du också läsa delar av Martinus verk online på svenska: https://www.martinus.dk/sv/tt/index.php

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial