Avsnitt 70: Esperanto – framtidens språk? Intervju med Ole Therkelsen

Esperanto – är det framtidens språk? När skapades esperanto och vilka tankar hade upphovsmannen Ludwig Zamenhof med detta språk? Hur kan vi se på esperanto ur ett kosmologiskt perspektiv? I detta avsnitt intervjuar vi Ole Therkelsen som själv talar esperanto och som är väl insatt i detta språks tillkomst och historia. Vi får även ta del av vad Martinus har sagt om esperanto och om vikten av ett gemensamt världsspråk för framtidens samhälle.

Språk: svenska och danska.

Avsnittet spelades in i augusti 2018 i Martinus Center, Klint, i Danmark, med Micael Söderberg och Lars Palerius.

Musik komponerad och framförd av Lars Palerius.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial