Avsnitt 83: Från djur till människa. Samtal med Sören Olsen

Martinus menar att vi människor har ett medvetande som präglas av både djuriska och humana tankearter. Vårt samvete är ett tydligt exempel på att dessa båda medvetandeuttryck lever sida vid sida i vårt inre än så länge. Men hur ska vi veta vad som är djuriskt i vårt medvetande och hur kan vi bidra till att dessa tendenser avvecklas samtidigt som vi främjar det genuint mänskliga? I samtalet berörs sådant som vår benägenhet att följa flocken och hur nödvändigt det är att i stället utveckla ett självständigt förhållningssätt till oss själva och till vår omvärld. En mänsklig moral innebär att vi förstår att alla väsen är under utveckling och att det inte finns någon anledning att känna vrede eller indignation för att någon beter sig på ett mindre fullkomligt sätt.

Inspelat i Klint Danmark den 27 april 2019

Medverkande: Lars Palerius, Micael Söderberg och Sören Olsen

Musik komponerad av Lars Palerius

Språk: danska och svenska

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial