Studera Martinus hemifrån i sommar – tillsammans med andra

Nu är det snart högsäsong på Martinus Center Klint i Danmark. Som vanligt erbjuds 6 veckokurser med olika teman från 27 juni till 8 augusti 2020. Denna säsong anordnas dock också ett antal aktiviteter online, för alla som inte kan resa dit fysiskt. Du kan lyssna på live-streamade föredrag varje dag och delta i studiegrupper via mötesverktyget Zoom, som är gratis att ladda ner och använda. Du behöver bara en dator, läsplatta eller mobiltelefon samt internetuppkoppling, och det finns teknisk support till de som behöver det.

Grupperna och föredragen hålls av erfarna kursledare från Martinus Center Klint. Precis som kursdeltagarna kommer även några av kursledarna att arbeta online denna sommar från olika ställen i Skandinavien, på grund av Coronapandemin.

Nedan ser du vilka studiegrupper som finns att välja på. Information om sommarens live-streamade föredrag kommer inom kort att finnas på en särskild hemsida, där du också får ett digitalt kursrum för din studiegrupp. Du som redan nu vill ta del av kosmologisk inspiration med aktuella frågor under Coronakrisen, kan se våra live-streamade föredrag och frågestunder under april-juni på Martinus Instituts YouTube-kanal här.

 

Online studiegrupper från Martinus Center Klint
Vissa grupper ges alla sex veckor under sommarsäsongen, medan andra grupper är begränsade till en eller några veckor enligt nedan.

Grupperna löper normalt måndag till fredag kl.11.00-12.30 inklusive en paus. Varje kursvecka inleds på söndagen kl.11.00 med ett ”lära-känna-pass” där vi också prövar tekniken så att ljud och bild fungerar för alla. Du får mer information när du anmäler dig.

Alla online studiegrupper kommer också att få tillgång till ett eget digitalt kursrum med inloggning, där deltagarna kan utbyta reflektioner och få tillgång till kurskompendier och filmer digitalt. Antalet deltagare i varje studiegrupp är begränsat till 10 personer. Grupperna nedan leds av svenskspråkiga kursledare och språket i grupperna är svenska/skandinaviska.

Grupp 1: Martinus eviga världsbild
Ges alla sex kursveckor, med start söndag 28 juni till fredag 7 augusti.
I denna onlinegrupp samtalar vi fritt utifrån Martinus eviga världsbild, hans kosmologiska analyser och hans symboler. Samtalet styrs utifrån deltagarnas personliga frågor och intressen. Inga förberedelser eller förkunskaper krävs, men gruppen kan anpassas till både nybörjare och de som redan är förtrogna med världsbilden.

Grupp 2: Världen aktuellt – I en tid av forcerad utveckling
Ges alla sex kursveckor, med start söndag 28 juni till fredag 7 augusti.
År 2020 har startat med en coronakris som enat världen i kampen mot ett virus. Många väcks till eftertanke vad gäller värderingar om livets mening, miljöfrågor, relationen till djuren och vår hälsa. Under veckan sätter vi dessa frågor in i en kosmisk belysning. Vi ser videofilmerna online och samtalar om filmernas ämnen, sedda i ett kosmiskt perspektiv mot bakgrund av utvalda texter i ett kompendium.
Länkar till filmerna och kurskompendiet finns tillgängliga på kursens digitala gruppforum.

Grupp 3: Temafördjupningsgrupp
Denna online temafördjupningsgrupp vänder sig till dig som redan har grundläggande kunskaper om Martinus verk. Här fördjupar vi oss i texter av Martinus utifrån ett överordnat tema. Deltagarna läser ett texturval med frågor som förberedelse till varje dag.
Gruppen ges alla sex kursveckor, från söndag 28 juni till fredag 7 augusti, med två olika teman som alternerar:
Vecka 1, 3, 5: Vägen till ett internationellt fredsrike
Vecka 2, 4, 6: Hur talar Gud till oss?
Textkompendierna finns tillgängliga på kursens digitala kursforum.

Pris och anmälan

Priset för att lyssna på ett live-streamat föredrag under våra sommarkurser är 35 dkr. Här ser du en översikt över våra sommarföredrag. Föredragen betalas per styck och det kommer inom kort att finnas mer information med länk till live-streamingar på en särskild hemsida för vår onlineundervisning.

Priset för att delta i en studiegruppsvecka online är 300 kronor (SEK), alternativt 30 euro.
Du anmäler dig till studiegrupperna nu direkt genom att maila till: pernilla@martinus.dk

Vid anmälan får du ytterligare information samt en faktura. Uppge namn, vilken eller vilka grupper du vill anmäla dig till, samt vilken vecka du vill delta. Se översikten nedan.
Anmäl dig gärna så snart som möjligt, men vi behöver din anmälan senast fredagen före varje ny kursvecka för att kunna planera grupperna. Observera att grupp 4 kräver särskild föranmälan senast 24 juni (se ovan).

Antalet deltagare i varje grupp är begränsat till 10 för att möjliggöra att alla deltagare kommer till tals och kan utbyta reflektioner. Vid en stor efterfrågan kan eventuellt vissa grupper dubbleras.

Översikt över online-studiegrupper på Martinus Center Klint, sommaren 2020
Vecka 1: 28 juni – 3 juli
Grupp 1: Martinus eviga världsbild
Grupp 2: Världen aktuellt – I en tid av forcerad utveckling
Grupp 3: Temafördjupningsgrupp: Vägen till ett internationellt världsrike
Grupp 5: Fördjupning i Livets Bog, del 1

Vecka 2: 5 juli – 10 juli
Grupp 1: Martinus eviga världsbild
Grupp 2: Världen aktuellt – I en tid av forcerad utveckling
Grupp 3: Temafördjupningsgrupp: Hur talar Gud till oss?

Vecka 3: 12 juli – 17 juli
Grupp 1: Martinus eviga världsbild
Grupp 2: Världen aktuellt – I en tid av forcerad utveckling
Grupp 3: Temafördjupningsgrupp: Vägen till ett internationellt världsrike

Vecka 4: 19 juli – 24 juli
Grupp 1: Martinus eviga världsbild
Grupp 2: Världen aktuellt – I en tid av forcerad utveckling
Grupp 3: Temafördjupningsgrupp: Hur talar Gud till oss?
Grupp 4: Gemensam forskning i Martinus andliga vetenskap (föranmälan senast 24/6)

Vecka 5: 26 juli – 31 juli
Grupp 1: Martinus eviga världsbild
Grupp 2: Världen aktuellt – I en tid av forcerad utveckling
Grupp 3: Temafördjupningsgrupp: Vägen till ett internationellt världsrike
Grupp 4: Gemensam forskning i Martinus andliga vetenskap (föranmälan senast 24/6)

Vecka 6: 2 augusti – 7 augusti
Grupp 1: Martinus eviga världsbild
Grupp 2: Världen aktuellt – I en tid av forcerad utveckling
Grupp 3: Temafördjupningsgrupp: Hur talar Gud till oss?

Hör gärna av er om ni har frågor och varmt välkomna!

Undervisningsgruppen på Martinus Center Klint
Kontaktperson: Pernilla Rosell
E-post: pernilla@martinus.dk
Tel: +46-70-8448871

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial