Avsnitt 65: Framtidens humana samhälle. Samtal med Karin Jansson

Hur kommer människornas liv att se ut i framtiden? I detta avsnitt samtalar Kosmologipodden med Karin Jansson, journalist, redaktör för tidningen Odlaren och en av grundarna av Holma folkhögskola (med kurser i bl.a. permakultur och odling). Enligt Martinus litteratur kommer mänskligheten framöver att leva i ett helt annat samhälle än i dag, ett humant och kreativt samhälle där alla resurser används i mänsklighetens tjänst och där man lever i samklang med varandra och med naturen.

Vi samtalar om människans framtida tillvaro och hur detta måste baseras på ett annat, rättvist ekonomiskt system. Vi spanar också efter konkreta tecken på ett mer humant samhälle som finns redan i dag. Till exempel finns det många människor som engagerar sig för att hjälpa flyktingar och andra människor i nöd. Vi ser också att unga människor kan välja att leva i nya typer av kollektiv med färre materiella saker och fler kreativa möten, och vi ser den växande omställningsrörelsen i många länder där människor träffas och tar initiativ för bygga mer hållbara lokala samhällen med en ökad livskvalitet och omsorg om naturen.

Språk: svenska.

Avsnittet spelades in i augusti 2018 i Martinus Center Klint, Danmark, med Lars Palerius och Pernilla Rosell.

Musik komponerad och framförd av Lars Palerius.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial