Avsnitt 100. Konsten att samarbeta – Samtal med Sören Grind

Människor har i alla tider behövt samarbeta för att säkerställa överlevnad i kampen för tillvaron. Men vi befinner oss alla i en utvecklingsprocess där vi ska börja samarbeta på helt andra grunder än tidigare. Ett mänskligt samarbete kräver en utvecklad förmåga att kompromissa och en vilja att ge avkall på sin egen ståndpunkt om det kan gynna helheten. Detta förutsätter god självkännedom och en ödmjuk inställning till sin egen förståelse och förmåga.

Det utvecklade samarbetet sker i en god och respektfull atmosfär och det är samtliga parter i ett samarbetsförhållande som bidrar till denna atmosfär. Om man ger uttryck för kamplust eller känslor av att vara förorättad om det inte blir som man själv önskar så är man fortfarande kvar i ett gammalt förhållningssätt som vi håller på att utvecklas bort från. Samtidigt är det viktigt och värdefullt att uttrycka sin ståndpunkt och vara ärlig. Annars riskerar samarbetet att präglas av dolda konflikter. Djupast sett är det Gud vi samarbetar med.

I detta avsnitt samtalar kosmologipoddens redaktörer Micael Söderberg och Lars Palerius med Sören Grind om förutsättningar för det goda samarbetet. Samtalet berör vilka utmaningar det kan finnas att samarbeta i det frivilliga arbete som utförs inom Martinusverksamheten.

Detta poddavsnitt spelades in i Martinus Center Klint, Danmark, den 8 augusti 2021.

Medverkande: Sören Grind, Lars Palerius och Micael Söderberg.

Språk: Svenska

Musik: komponerad och framförd av Lars Palerius

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial