Avsnitt 101. Det själsliga livspusslet – Samtal med Tove Blomqvist

Kosmologipodden återvänder till ett kärt tema, nämligen Martinus analyser av polförvandlingen. I ett samtal med psykologen Tove Blomqvist utforskar vi vilka utmaningar som män och kvinnor möter i ”de olyckliga äktenskapens zon” och hur vi kan hantera olika inre själsliga konflikter som är ofrånkomliga under en viss fas av utvecklingen från enpolighet till dubbelpolighet. Martinus analyser kan fungera som en mental kompass i en orolig tid där gamla invanda behov och känslor ska samsas med nya önskemål om skapande och upplevelser utanför familjesfären.

Tove berättar om sina egna erfarenheter och om mötet med Martinus världsbild. Samtalet berör också särskilt vilka utmaningar som polförvandlingen innebär ur ett kvinnligt perspektiv. Detta första samtal kommer att följas av ytterligare ett avsnitt där vi samtalar med Tove om andra aspekter av polförvandlingen kopplat till kön och sexualitet.

Medverkande: Tove Blomqvist, Lars Palerius och Micael Söderberg.

Språk: Svenska

Musik: komponerad och framförd av Lars Palerius

 

En reaktion till “Avsnitt 101. Det själsliga livspusslet – Samtal med Tove Blomqvist

  • oktober 24, 2021 kl. 11:53 f m
    Permalink

    Hej på er! Va trevligt ni verkar ha i era samtal. Jag vill så gärna hitta ”likasinnade” jag snubblade över Martinus för snart ett år sedan och hela mitt liv förändrades till det bättre. Jag liksom ”sögs” in i orden. Nu känner jag att jag har en väldigt fin plattform att stå på. Den är både stark och flexibel på samma gång. Nu har jag en modell som jag kan ”provtrycka” allt i mig och runt om kring mig i. Hittills stämmer allt😀 Min mor har blivit inspirerad av Martinus hon med, så vi är i vart fall 2 här i Västerdalarna, men jag vill hitta fler. För mig krävdes det ett år sjukskrivning efter en utmattning och sedan ett års lugnt ”hemarbete” pga Covid för att jag skulle kunna vakna i min andlighet.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial