Avsnitt 26: Det andliga är fundamentet för allt. Intervju med Kurt Gramm

Vad kan Bibeln och berättelsen om Jesus och hans levnadsöde säga oss i dag? Kosmologipodden samtalar med Kurt Gramm, civilingenjör och doktor i experimentalfysik, som berättar om hur han upptäckte att han hade ett stort andligt tomrum i sitt liv, och hur det fylldes när han kom i kontakt med Martinus världsbild. Sedan dess har Kurt arbetat som lärare och översättare av Martinus kosmologi och sekundärlitteratur om denna.

Ett område som på senare år har varit av särskilt stort intresse för Kurt är kopplingen mellan Martinus verk, Tredje testamentet, och Bibelns bägge testamenten, samt tolkningen av Jesus och hans mission och utsagorna i Bibeln. I detta samtal diskuterar vi hur vi kan tolka Bibeln och Jesus mission i dag utifrån Martinus analyser. Samtalet berör även andra områden som människans fria vilja, hennes mottaglighet för andliga frågor och betydelsen av tolerans i vår vardag.

I samtalet nämns ett inspelat föredrag av Kurt Gramm på Hälsans hus i Stockholm (10 september 2016) som återfinns på www.martinus.se: ”Jesus verkliga uppdrag och mission”

Kurt Gramm och Lars Palerius
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial