Avsnitt 50: Kosmologi i fickformat med Anne Külper och Rune Östensson. Del 4: Den kosmiska världsmoralen och julens budskap

Enligt Martinus upprätthålls världsalltet av en kosmisk världsmoral. I detta avsnitt, den fjärde delen av Kosmologi i fickformat, samtalar Anne Külper och Rune Östensson med Lars Palerius och Pernilla Rosell om denna universella moral eller kärleksvetenskap. Det är en vetenskap som enligt Martinus kan studeras logiskt på samma sätt som vi kan studera den fysiska verkligheten genom den materialistiska vetenskapen. Det är en vetenskap baserad på allkärlek, där omtanke, osjälviskhet och gåvokultur är några av nyckelbegreppen.

Vi samtalar också om julens budskap och hur den klassiska berättelsen om Kristusbarnets födelse i stallet får en annan och fördjupad betydelse genom Martinus analyser, bland annat i hans lilla bok Julevangeliet. De olika gestalterna i Bibeln står här för olika principer som det levande väsendet går igenom under sin utvecklingsprocess mot att bli ett fulländat kärleksväsen. Inom var och en av oss finns, enligt Martinus, ett litet kristusbarn som håller på att växa och bli starkare i takt med att de djuriska principerna blir utlevda och läggs bakom oss.

Just under juletiden upplever många att man kan få en försmak av ljuset i ett kommande fredsrike, där glädjen över att ge och samhörigheten med allt och alla blir lite starkare under några dagar, och Martinus menar också att vi befinner oss något närmare universums ljusa krafter just under juldagarna.

I samtalet omnämns två mindre böcker av Martinus, Julevangeliet och Blad ur Guds bilderbok, som bägge finns att köpa på Världsbild förlag http://www.varldsbild.se/ Det rekommenderas också ett Youtube-klipp med en nära-dödenupplevelse som återfinns på följande länk: https://www.youtube.com/watch?v=rSrHE8zkwYg&t=2206s

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial