Avsnitt 54: Vad är kärlek? Samtal med Sören Grind

Vad är kärlek egentligen, djupast sett? Det är den frågan som är orsaken till att vi är på jorden, menar Sören Grind, psykolog, mångårig föredragshållare och kursledare i Martinus kosmologi och författare till de bägge böckerna Livet din spegel och Livet en fråga om kärlek, med undertiteln ”om mänsklig utveckling i ett reinkarnationsperspektiv”.

Livet i sig självt är uttryck för kärlek, och vi är här för att samla erfarenheter och kunskaper om livet och om vad som är gott och ont. I detta avsnitt reflekterar vi kring frågan om vad kärlek är, hur verklig kärlek innehåller både medkänsla och förnuft, vad som är skillnaden mellan kärlek och förälskelse och hur vi ser på kärlek och parrelationer i dagens samhälle.

Vi samtalar också om hur den nuvarande människans utvecklingsprocess kan föra med sig ensamhet, eftersom vi håller på att lämna ett flockstadium som har inneburit trygghet och säkerhet och i stället är i färd med utforska en mer individuell väg mot kärlek och gemenskap med andra människor och med Gudomen. Vi reflekterar också kring rädslan för döden, hur vi kan få sinnesro och hur vi kan tolka liknelsen om den förlorade sonen och återkomsten till Fadern, samt mycket mer.

Samtalet spelades in på Hälsans hus i Stockholm i november 2017. Sören Grind samtalar med Lars Palerius och Pernilla Rosell. Föredraget som Sören höll dagen efter inspelningen, och som omnämns i samtalet, kan ses på följande länkar (del 1 och del 2):

Ett medvetet gudsförhållande, del 1. Föredrag med Sören Grind

Ett medvetet gudsförhållande, del 2. Föredrag med Sören Grind

Sören Grinds böcker kan köpas på svenska och danska på Världsbild förlag. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial