Avsnitt 113: Samtal om Kosmos nr 3, 2023

Här är vårt samtal om Kosmos nr 3 – vi hoppas inspirera både er som prenumererar och er som inte gör det.  Tidskriften landade i brevlådan i början av september 2023 – ett nummer med temat Reinkarnation.

Vi samtalar om ämnet både utifrån texterna i numret, egna erfarenheter och tankar och böcker vi läst. Bl.a. om forskning kring barns minnen av tidigare liv, om repetition av krigserfarenheter när barn leker med krigsleksaker, om reinkarnationstemats närvaro i konstnärliga uttryck och varför reinkarnationstanken inte finns med i kristendomens läror. En helt ny artikel av Martinus presenteras och även en artikel från Kosmiska lektioner 2  – med en ögonöppnande tanke kring reinkarnation.

Två författare, förutom Martinus, nämns i podden, dels Sören Grind som gett ut en bok med titeln, Reinkarnation, en logisk och kärleksfull syn på livet och Oliver Lazar med boken Beyond matter. För den som vill läsa mera så kan vi också rekommendera boken After av Bruce Greyson. 

Medverkar gör Ulla-Mir Renöfält, Anne Pullar och Micael Söderberg.

Musik: Lars Palerius.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial