Avsnitt 39: Kosmologi i fickformat med Anne Külper och Rune Östensson. Del 2: Vegetarism och omsorgen om mikrokosmos
Vilken föda är bäst för oss, om vi vill leva ett långt och hälsosamt liv i samklang med vårt mikrokosmos? Vad har Martinus skrivit om vegetarisk kost och relationen mellan människornas kostvanor och vårt hälsotillstånd, samt även om relationen mellan köttätande och tillståndet i världen? Hur kan vi på bästa sätt visa omsorg och kärlek mot våra minsta medväsen i vår kropp?
I det andra avsnittet av vår serie ”Kosmologi i fickformat” samtalar Anne Külper och Rune Östensson med Lars Palerius och Pernilla Rosell om Martinus analyser av mikrokosmos och vegetarisk föda, samt om sjukdomar och karma. Utvecklingen i dag visar att allt fler människor väljer en vegetarisk eller en vegansk kost för att främja sin hälsa och leva i samklang med jordklotet. Enligt Martinus världsbild är detta en naturlig process på vägen mot ett fredsrike, där människan utvecklar sin önskan och sin förmåga att vara kärleksfull mot alla levande väsen i tillvaron.
Den som vill läsa mer om vegetarisk kost och mikrokosmos i Martinus verk hittar inspiration i följande böcker som omnämns i samtalet: Den idealiska födan och Bisättning, samt ett antal symboler i Den eviga världsbilden, del 5, och symbol 38 i Den eviga världsbilden, del 4. (Se mer information på Världsbild förlag, www.varldsbild.se.)
Därutöver omnämns även boken Konsten att inte dö: upptäck maten som enligt vetenskapen ger ett längre och friskare liv av Michael Greger och Gene Stone, utgiven på Soulfoods Publishing (www.soulfoods.se).