Avsnitt 38: Gud: ett tanke- och viljeförande världsjag

Välkommen till ett poddavsnitt där Micael Söderberg och Lars Palerius samtalar med Olav Johansson om bilden av Gud som Martinus presenterar i sitt livsverk  Tredje testamentet. Gud är i allra högsta grad ett personligt och eget levande väsen som varje människa förr eller senare söker kontakt med. Under samtalet så berörs Guds livsupplevelse och Guds eviga skapelse av tillvaron. Vi får stifta bekantskap med det levande väsendets eviga struktur och höra om hur Guds jag strålar igenom varje enskilt levande väsen. Skapar- och upplevelseförmågan diskuteras utifrån eviga aspekter som kontrastprincipen, polprincipen och ödeselementet. Samtalet kommer också in på hur vi kan kommunicera med detta allomfattande, allvisa och oändliga väsen och hur Gud styr skeendet i vår värld.

Lars Palerius
Olav Johansson
Micael Söderberg
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial