Avsnitt 44: Kosmologi i fickformat med Rune Östensson. Del 3: Elektricitet och medvetande

Är vi någonting mer än vår fysiska kropp? Vad är egentligen elektricitet och medvetande? Vad utgör vår innersta kärna, och hur sker livsupplevelsen? I detta tredje avsnitt av ”Kosmologi i fickformat” berättar Rune Östensson om några grundläggande principer i Martinus världsbild som rör vårt medvetande och vad elektricitet är, djupast sett. Rune samtalar med Lars Palerius och Pernilla Rosell. Vi fördjupar oss i det faktum att allt som är skapat egentligen består av strålformig materia, enligt Martinus, och att vår fysiska kropp kan betraktas som fjärrstyrd.

Vi reflekterar också över vad vårt innersta väsenskärna är och hur vi kan förstå vårt jag, samt hur livsupplevelsen skapas i ett evigt samspel mellan jaget och omvärlden.

Litteratur som nämns i programmet är bland annat Martinus artikel ”Den organiska elektriciteten” i tidskriften Kosmos nr 1/2017, hans bok Bisättning samt hans huvudverk Livets Bog, del 4, st. 418. Annan författare som omnämns är biologen Rubert Sheldrake samt Robert Lanza som har skrivit boken Biocentrism.

Rune Östensson
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial