Avsnitt 61: X2 – det kosmiska skafferiet. Samtal med Olav Johansson

Vad finns bortom det synliga? Har vi en evig struktur och hur kan vi i så fall göra oss en bild av den ? Enligt Martinus kosmologi har alla väsen en andlig struktur, ett övermedvetande, som han har beskrivit med hjälp av såväl texter och begrepp som ett antal symboler. I detta avsnitt reflekterar Olav Johansson, Lars Palerius och Pernilla Rosell kring vårt övermedvetande. Vi fördjupar oss särskilt i ”evighetskroppen” eller ”X2”, som vi också skulle kunna kalla ”det kosmiska skafferiet”.

I detta skafferi har vi alla, enligt Martinus, ett antal andliga talangkärnor som i sin tur samspelar med det timliga, som kallas ”X3” eller rörelsernas värld. Vi reflekterar över hur detta fungerar och vad Martinus menar med begrepp som kosmiska skaparprinciper, jaget, urbegäret, moderenergin och ödeselementet, osv. Vi vill också utröna om och hur vi kan se verkningarna av dessa fenomen rent konkret i vår vardag.

För den som vill läsa mer, rekommenderas Livets Bog, del 2, som även finns tillgänglig online på Martinus Institut: Livets Bog, del 2, samt Den eviga världsbilden, del 1, symbol 8-11 (Världsbild förlag).

Språk: svenska. Musiken är komponerad och framförd av Lars Palerius.

Avsnittet spelades in i juni 2018 med Pernilla Rosell och Lars Palerius på Hälsans Hus i Stockholm. Se även en liten film från inspelningsdagen här: En poddinspelningsdag med Olav Johansson

 

2 reaktioner till “Avsnitt 61: X2 – det kosmiska skafferiet. Samtal med Olav Johansson

 • oktober 12, 2018 kl. 1:12 f m
  Permalink

  Här slår det verkligen gnistor av forskningsglädje! Ett fullmatat avsnitt!

  Svar
 • oktober 12, 2018 kl. 11:09 f m
  Permalink

  Hej Lutz! Stort tack för din positiva feedback, vad roligt att du tyckte om avsnittet! Kosmologipodden/Pernilla

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial